//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ FTL (2019) ]


ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] 

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Eddie Money - Take Me Home Tonight / Video / 1985 

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music 1

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Rolling Stones/Guns N' Roses/AC/DC - Sympathy For The Devil In Paradise City (Mash Up) 2016 ]


ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music 2

 ///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης - Οδεύουμε Προς Νέα Πτώχευση (08/2023) ]

[ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ : ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ]

[ΟΛΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΟΔΥΝΗΡΕΣ ΑΔΙΕΞΟΔΟΥΣ. ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ, ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ, ΣΟΣΙΑΛΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ ΒΑΣΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΟΝΤΕΛΑ  ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΦΑΥΛΟ ΚΥΚΛΟ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΣΗΣ, ΚΑΤΑΠΙΕΣΗΣ, ΑΠΑΤΗΣ, ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ, ΑΥΤΑΠΑΤΗΣ, ΔΙΧΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΣΥΔΟΣΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΟΝΕΣ, ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΙΣΧΥΡΟΥ ΝΑ ΘΡΙΑΜΒΕΥΕΙ. ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΠΙΔΙΩΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΤΡΙΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΩΣ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ. ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΛΑΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΑ ΤΑ ΚΟΙΝΑ, ΖΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΡΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΨΕΥΤΟΒΟΛΕΨΗ ΚΑΙ Η ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΜΙΑΣ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΚΙΚΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ]


ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙWebTV1 

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Κ.Βελόπουλος - Μιλώντας για Τρίτο Παγκόσμιο και Αρμαγεδδώνα (10/2017) ]


[ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ : ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ]

[ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΘΑ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΕΙ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΗΣ ΜΕ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΜΕ 100 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ]

[Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ : 20 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ, ΥΠΗΡΧΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΤΑΘΕΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΑΡΑΚΜΗ,  ΑΚΡΟΔΕΞΙΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ. Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΠΑΙΞΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ. ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΞΟΠΛΙΖΕΤΑΙ ΠΥΡΕΤΟΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΚΟΜΜΑ AFD ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΠΑΝΤΟΥ, ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΔΙΧΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΑΞΟΝΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ]


ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV2 

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Επέστρεψε η ΕΡΤ με κερδοφορία και το 2015, εκτίθεται ακόμα περισσότερο η συμμορία των σαμαροβενιζέλων για το πραξικοπηματικό "μαύρο"

Θετικό το εγχείρημα της επιστροφής των εργαζομένων στην ΕΡΤ. Η εταιρεία, με σκληρή λιτότητα, διατήρησε την κερδοφορία της και παράλληλα έδωσε πίσω την εργασία τους σε περίπου 1.950 άτομα. Η εν λειτουργία αναδιάρθρωση της ΕΡΤ εκθέτει ακόμη περισσότερο την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, που με τις υπογραφές των Γιάννη Στουρνάρα και Σίμου Κεδίκογλου μέσα σε μια νύχτα έκλεισε την επίσης κερδοφόρο πρώην ΕΡΤ ΑΕ, προκαλώντας ανυπολόγιστη ζημία στο Δημόσιο.
Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε σε 182 εκατ. ευρώ έναντι 176 εκατ. ευρώ στην προηγούμενη, υπερδωδεκάμηνη χρήση. Τα προ φόρων κέρδη μειώθηκαν από 113 εκατ. ευρώ σε 46 εκατ. ευρώ το 2015 μετά την επάνοδο των εργαζομένων της πρώην ΕΡΤ ΑΕ στις θέσεις εργασίας τους. Το 2014, όσο λειτουργούσε η ΝΕΡΙΤ, ο αριθμός των εργαζομένων ανερχόταν σε 314 άτομα, ενώ το 2015, με την επαναφορά της ΕΡΤ, ο αριθμός αυξήθηκε σε 2.273, που υπολείπεται σημαντικά των 2.900 που εργάζονταν πριν από το μαύρο.
Το σύνολο των δαπανών αυξήθηκε σε 139 εκατ. ευρώ από 63 εκατ. ευρώ στην προηγούμενη χρήση και προήλθε (75 εκατ. ευρώ) από την αύξηση των εξόδων του προσωπικού. Συγκεκριμένα, η μισθοδοσία αυξήθηκε κατά 31 εκατ. ευρώ από την αναβίωση των συμβάσεων και κατά 13 εκατ. ευρώ από τις προβλέψεις αποζημίωσης του προσωπικού.
Οι μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις της ΕΡΤ στο τέλος του 2015 ανήλθαν σε 15 εκατ. ευρώ έναντι 36.000 ευρώ το 2014 και οι βραχυπρόθεσμες σε 94 εκατ. ευρώ από 69 εκατ. ευρώ στην προηγούμενη χρήση. Τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας αυξήθηκαν σημαντικά, σε 276 εκατ. ευρώ έναντι 231 εκατ. ευρώ στη χρήση του 2014.
Η ΕΡΤ έχει αναγνωρίσει δαπάνες ύψους 34 εκατ. ευρώ προς τον ειδικό διαχειριστή της πρώην ΕΡΤ για προμήθεια προγράμματος, αθλητικών δικαιωμάτων και αποδοχές προσωπικού και έχει προκαταβάλει 19,5 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, η νέα ΕΡΤ οφείλει στην καταργηθείσα ΕΡΤ 6 εκατ. ευρώ που εισέπραξε αχρεωστήτως, ενώ έχει κάνει πρόβλεψη για ενδεχόμενη ζημία ύψους 29 εκατ. ευρώ λόγω μη πληρωμής του ανταποδοτικού τέλους από τα νοικοκυριά μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Το συνολικό έσοδο από το ανταποδοτικό εκτιμάται σε 180 εκατ. ευρώ ετησίως. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως στον απολογισμό δεν αναφέρεται η υποχρέωση της εταιρείας να καταβάλει από τα έσοδά της συνολικό ποσό 75 εκατ. ευρώ υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.
Τέλος, παραμένει η εκκρεμότητα της κυβέρνησης έναντι των εργαζομένων που επανήλθαν στην ΕΡΤ για τον συμψηφισμό αποζημιώσεων και μισθών την εποχή που δεν βρίσκονταν στην εταιρεία, έναντι εκείνων που συνέχισαν να εργάζονται και στη ΝΕΡΙΤ. Στον νόμο του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά για την επαναφορά της ΕΡΤ υπάρχει σχετική πρόβλεψη, αλλά δεν έχει υλοποιηθεί. Πληροφορίες αναφέρουν πως η κοινή υπουργική απόφαση έχει αποσταλεί από το υπουργείο Επικρατείας στο υπουργείο Οικονομικών, χωρίς να υπάρξει απάντηση. Το χρονικό ορόσημο ήταν η πρώτη αξιολόγηση από τους δανειστές, που πέρασε χωρίς να ενεργοποιηθεί η κοινή υπουργική απόφαση.

«Η πολυφωνική ΕΡΤ είναι η  απάντηση στους αμετανόητους»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Κάποιοι δεν μπορούν να ξεφύγουν από το αμαρτωλό τους πολιτικό παρελθόν και ορισμένα στελέχη της Ν.Δ., όχι μόνο δεν έχουν μετανιώσει για το Μαύρο στην ΕΡΤ, αλλά επιμένουν να διατυπώνουν με τον πιο αντιδημοκρατικό τρόπο τη θέση τους για την ελευθεροτυπία, τις δημοκρατικές διαδικασίες και την άποψή τους για τη δημόσια τηλεόραση.
Χθες ο πρώην υπουργός της Ν.Δ., Δημήτρης Σταμάτης, απαντώντας στην βουλευτή δημοσιογράφο, Αννέτα Καββαδία δήλωσε με σαφήνεια και μάλλον με υπερηφάνεια ότι: «καλά κάναμε και κλείσαμε την ΕΡΤ, γιατί είχε κάτι ανθρώπους σαν κι εσάς που λειτουργούσαν ως φερέφωνα και ιεροκήρυκες του ΣΥΡΙΖΑ».
Ο πρώην υπουργός, όχι μόνο δεν έχει αντιληφθεί ότι η ΕΡΤ δεν είναι «μαγαζί» της κάθε κυβέρνησης, αλλά φθάνει στην ακραία παραδοχή ότι όποιο ΜΜΕ δεν ελέγχει έχει κάθε δικαίωμα να το κλείσει.
Είναι πρόκληση, όμως, απέναντι στην ελληνική κοινωνία και τους εργαζόμενους να επιχειρεί μαζί με τους συνοδοιπόρους του να απαξιώσει τους αγώνες και τις θυσίες των συναδέλφων στην ΕΡΤ, που επί δύο χρόνια την κράτησαν ανοιχτή με τους δικούς τους όρους, ώστε να επαναλειτουργήσει από τις 29 Ιουλίου του 2015.
Σε μια περίοδο κρίσιμη για την πολυφωνία και την ελευθερία της έκφρασης οι δημοσιογράφοι, οι τεχνικοί και οι διοικητικοί υπάλληλοι, που εργάζονται στην ΕΡΤ προσπαθούν καθημερινά να δικαιώσουν το αίτημα για μια ΕΡΤ ανοιχτή στην κοινωνία. Αυτός ο αγώνας θα δικαιωθεί ανεξάρτητα από τις επιδιώξεις όσων δεν μπορούν να ξεφύγουν από τα σύνδρομα του κυβερνητισμού.
Οι δημοσιογράφοι, λοιπόν, μαζί με την ΕΣΗΕΑ, απαιτούν να μπει τέλος σε πολιτικές παρεμβάσεις στο δημοσιογραφικό έργο επειδή η κοινωνία τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, έχει ανάγκη την υπεύθυνη ενημέρωση.
Ο αγώνας για μια ΕΡΤ ανοιχτή στην κοινωνία είναι πάντα επίκαιρος.

ΠΟΣΠΕΡΤ: “Οι κάθε λογής «Σταμάτηδες» δεν θα μας σταματήσουν σε αυτό τον αγώνα”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ κ. ΣΤΑΜΑΤΗ
Ο κ. Σταμάτης, πρώην Υπουργός Επικρατείας, συν-εμπνευστής του μαύρου και δήμιος της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης πάει πολύ να μας «κουνάει το δάχτυλο».
Η φαύλη κυβέρνηση που υπηρέτησε, δεν είχε προηγούμενο σε αυταρχισμό και συσκότιση της ελευθεροφωνίας και της κατάργησης δημόσιων αγαθών.
Μετά τις δηλώσεις του εχθές στη Βουλή, επιβεβαιώνεται ότι είναι – άχθος αρούρης – της πολιτικής και της δημοκρατίας.
Η κοινωνία και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ θα συνεχίζουν να αγωνίζονται για την ελευθεροφωνία, ελευθεροτυπία, για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση που δικαιούνται και οι κάθε λογής «Σταμάτηδες» δεν θα μας σταματήσουν σε αυτό τον αγώνα.
Άλλωστε το έχουμε αποδείξει, ποτίζοντας αυτούς τους αγώνες ακόμα και με αίμα, που οι κ. «Σταμάτηδες» ξεχνούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου